HSV 'Ons Genoegen' Nijverdal

Wijziging wedstrijdprogramma senioren :

De wedstrijd op zaterdag 1 september Kanaal Almelo-de Haandrik-Beerzerveld - WZ Goudenploeg, is verplaatst naar zaterdag 8 september 2018.

Amber Filart winnaar jeugdcompetitie 2018 t/m 13 jaar, Luuk Geerling werd 2de en Timo Aanstoot 3e.

Mervin Goossen is de winnaar t/m 17 jaar, Stijn Hegeman 2e en Darren van Coesant is de nr 3.

Zie uitslag en eindstand.

Wim Weinreder winnaar 8e wedstrijd OK Marle. Hij ving 4710 gram. Overige vakwinnaars zijn Mannus Ravenshorst en Johnny Hofman. Bertus Valk blijft aan de leiding.  De vangst was voor de helft van de deelnemers zeer goed en de overige deelnemers matig tot slecht.

Zie uitslagen en stand.

Ton Bootsveld winnaar 7e wedstrijd 60+ in het OK - Marle met 1450 gram. Vangst slecht.

Uitslag en stand.

 

Afgelopen zondag 1 juli is de voorronde voor de Federatief  Clubkampioenschap tegen HSV Haaksbergen gevist in het Twentekanaal bij Lochem.

13 vissers van Ons Genoegen  tegen  21 vissers van HSV Haaksbergen ',  met een voordeel voor Haaksbergen daar de eerste beste 10 van iedere club meetellen voor de uitslag. Mooi weer, alleen met de harde oosten wind was het toch lastig vissen.

De vangt matig met veel donderpadjes met hier en daar een mooie vis. 

Haaksbergen winnaar met 139 punten tegen 71 voor Nijverdal  en gaat door naar de volgende ronde.

Uitslag.

Op zaterdag 25 augustus a.s. is de Urkervaart weer het toneel van de Visgids wedstrijd.

De traditionele jaarlijkse goede doelen wedstrijd van Visgids Zwolle vindt alweer voor de 16e keer plaats.
Vanwege de prachtige vangsten en de rest van de omstandigheden is de wedstrijd dus weer in de
Urkervaart. Zie onze website voor het verslag met foto’s van vorig jaar.
Er is weer een vak voor de vaste en drie vakken voor de vrije hengel. De prijzentafel is zoals
gebruikelijk ook weer goed gevuld met geldprijzen voor elke vakwinnaar, aangevuld met vele
hengelsport- en huishoudelijke artikelen. Inschrijven en info.

Visvijver Kronnenzommer 

Zoals je hieronder kunt zien zijn de werkzaamheden bij de visvijver Kronnenzommer lekker opgeschoten. Er is een vissteiger aangelegd, dit is een deel van de oude fietsbrug over de Regge bij de Formido. Het is de bedoeling zo nu en dan met de bewoners te gaan vissen. Dit zal gaan onder begeleiding van vrijwilligers van onze vereniging, die hiervoor een vrijwilligerspas hebben gekregen. De vijver is uitsluitend toegankelijk voor bewoners en begeleiders. Als je ook vrijwilliger wilt worden kun je je bij mij opgeven: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Het toegangspad naar de vijver is volledig vernieuwd. Het hele gebied rondom- en naar de vijver is op de schop gegaan en wordt opnieuw aangelegd.  We zijn al flink aan het snoeien geweest om nog meer mooie visplekken te maken. De vijver ligt op een schitterende lokatie, midden in de bossen.

 

 

We kregen van Sportvisserij Oost Nederland de vraag of er mensen willen worden opgeleid tot Viscoach en-of Vismeester.

De opleiding is bedoeld om de jeugd aan het vissen te krijgen. Meer informatie. Zie ook : 21 viscoaches er bij.

Nachtvissen

Zoals vermeld in het bewijs van lidmaatschap van onze vereniging is het verboden te gaan nachtvissen in de vijvers van onze gemeente. Het betreft de vijvers Duivecate en de vijvers gelegen aan de Helmkruidlaan en de Burg. Boersingel. De BOA's zijn geïnformeerd dat niet iedereen zich daaraan houdt. Er gaat op gecontroleerd worden, de boete voor deze overtreding bedraagt minimaal 130 euro. 

 De Lijst van Viswateren wordt niet meer automatisch bezorgd met de VISpas, zie voor meer informatie :

Opgave papieren lijst van viswateren

 
   
    Actueel   Oost Nederland   Vispas   Wedstrijden   Webwinkel   Contact
 

Oost-Nederland Nieuwsbrief JULI 2018

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je in het verleden hebt geregistreerd of omdat je lid bent van Sportvisserij Oost Nederland. Uitschrijven kan op ieder gewenst moment via de uitschrijflink helemaal onderaan. We wensen je goede vangsten toe!

vissterfte of vissen in nood

Door zomerse warmte in combinatie met een geringe hoeveelheid neerslag kunnen de waterstanden dusdanig laag worden dat er waterkwaliteitsproblemen optreden, zoals minder zuurstof, blauwalg en botulisme. Ook voor vissen kan dit ernstige problemen of zelfs sterfte veroorzaken. Tref je ergens veel dode vissen of vissen in nood aan, meld dit dan.

 

 


-> Lees hier meer over

landelijk meldpunt visstroperij

Ben je getuige van visstroperij? Geef dit dan direct door op www.meldvisstroperij.nl. Dit nieuwe, landelijke meldpunt is 24/7 bereikbaar en in het leven geroepen om visstroperij (zowel met de hengel als beroepsvistuigen) effectiever te kunnen bestrijden. Onder visstroperij wordt verstaan: illegale visserij met het meenemen van vis als doel.-> Lees hier meer over

youth challenge

In 2018 bieden de federaties in samenwerking met Sportvisserij Nederland een nieuw concept voor jeugdviswedstrijden aan: de Youth Challenge 2018. Hierbij worden verschillende wedstrijden voor jeugd tot en met 24 jaar georganiseerd, verspreid over het land. Wil jij meer wedstrijduren maken en jezelf verbeteren? Dan is deze wedstrijdenserie zeker iets voor jou. Op 18 augustus is er een wedstrijd in het Beukerskanaal bij Steenwijk.

 

-> Lees hier meer over


ZILVEREN SPELD VOOR JAN PELGRIM

Tot zijn grote verrassing is onze vrijwilliger Jan Pelgrim op 4 juli jl. tijdens de besturenwedstrijd van rayon 2 in het zonnetje gezet en gehuldigd met een zilveren erespeld als blijk van waardering voor het vele werk wat hij heeft gedaan.

 

-> Lees hier meer over

 

BARBEEL KOPPELWEDSTRIJD IN DE IJSSEL BIJ VEESSEN

Op zondag 23 september a.s. vindt er in de IJssel bij Veessen een grote Barbeel Koppelwedstrijd plaats, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. In koppels van 2 personen vissen de deelnemers op een vooraf gelote stek vanaf de kant op barbeel. Opgeven kan per koppel, maar ook individueel. De inschrijving is geopend!

 

-> Lees hier meer over

kromme hengels tijdens jeugdevenement steurvissen

Op zondag 1 juli jl. werd onder prachtige zomerse weersomstandigheden het nieuwe jeugdevenement Steur- en meervalvissen bij Wild georganiseerd. Jeugdige sportvissers van 12 t/m 17 jaar konden gratis vissen onder de voorwaarde dat zij een leeftijdsgenoot zouden meenemen die normaal niet vist. Zo'n 42 jeugdige enthousiastelingen, waaronder 12 stoere meiden, wisten de weg naar de Wild-vijvers te vinden, al dan niet onder begeleiding van ouders of jeugdbeleiders van hengelsportverenigingen.

 

-> Lees hier meer overMONIQUE KARS OPNIEUW FEDERATIEF DAMESKAMPIOEN

Op zaterdag 23 juni vond het Federatief Dameskampioenschap plaats vanaf de nieuwe vissteigers in het Ommerkanaal. Titelverdedigster Monique Kars wist ook deze keer te winnen met 4.460 gram vis. Klik door voor de volledige uitslag en de foto's van de wedstrijd.

 

-> Lees hier meer over

 


 

Volg ons

Twitter
Facebook
Youtube
Nieuwsbrief
 

Sportvisserij Oost Nederland maakt deel uit van:

 


 
Copyright Sportvisserij Oost Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Deze e-mail is verzonden door een automatische mailbox. Vragen, die u naar deze mailbox stuurt,
worden niet beantwoord. Klik hier om je uit te schrijven voor deze nieuwsbrief.