HSV 'Ons Genoegen' Nijverdal

Algemene ledenvergadering. 

De vergadering die op 29 oktober in de Tonne gepland was kon helaas niet doorgaan vanwege gewijzigde corona maatregelen. We hebben een nieuwe datum gepland op 11 maart 2021. Als u de nieuwe VISpas ontvangst zit de uitnodiging hiervoor, samen met het jaarverslag en wedstrijdprogramma, bijgesloten. 

Johnny Hofman kampioen 2020 senioren competitie!

Er waren nog een aantal kanshebbers, maar die lieten het liggen vandaag. Gert Jan Valk werd 2e en Bertus Valk eindigde op de 3e plaats. Jan Arnold was winnaar vandaag met 3320 gram. Alfons Njboer en Theo Oosterwechel waren de andere vakwinnaars met resp. 3200 en 2180 gram. Op naar de koppelwedstrijden! Hier de uitslag en eindstand. 

Johan Zwinselman kampioen 60+ competitie 2020. 

Gerrit Nijenkamp is als 2e geeindigd en Jans Willems is de nr 3 in de eindstand.

De laatste wedstrijd werd gewonnen door Jan Nijenkamp met 1780 gram, Jans Willems met 1300 gram en Johan Zwinselman met 1340 gram zijn de andere vakwinnaars. De vangst was redelijk. Klik hier voor de uitslag en eindstand.

 

Gratis jeugdvergunning 

Ben je niet ouder dan 14 jaar (peildatum 1 januari) en vis je nooit met meer dan één hengel?

Dan kun je GRATIS jeugdvergunning van onze vereniging aanvragen, uitprinten en binnen 10 minuten kun je aan de waterkant zitten!

Deze gratis jeugdvergunning is geldig voor:

Visvijver Duivecate
Burgemeester Boersingelvijver
Visvijver Helmkruidlaan

 • Je mag vissen met 1 hengel
 • Je mag alleen vissen met brood, maden, wormen, deeg of maïs.
 • De gevangen vis moet onbeschadigd in hetzelfde water worden teruggezet
 • Het is verboden vislijn en ander afval achter te laten

Dus ben jij niet ouder dan 14 jaar en vis je nooit met meer dan één hengel? 

Vraag dan hier je gratis jeugdvergunning aan!

 

 

 

De Lijst van Viswateren wordt niet meer automatisch bezorgd met de VISpas, zie voor meer informatie :

Opgave papieren lijst van viswateren

 

Ter informatie.

Vriendelijke groet,

 

Marinus Hegeman 


Begin doorgestuurd bericht:

Van: Sportvisserij Oost-Nederland <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>
Datum: 26 november 2020 om 14:33:04 CET
Aan: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Onderwerp: Nieuwsbrief - NOVEMBER 2020
Antwoord aan: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 
   
    Actueel   Oost Nederland   Vispas   Wedstrijden   Webwinkel   Contact
 

Oost-Nederland Nieuwsbrief NOVEMBER 2020

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je in het verleden hebt geregistreerd of omdat je lid bent van Sportvisserij Oost Nederland. Uitschrijven kan op ieder gewenst moment via de uitschrijflink helemaal onderaan. We wensen je goede vangsten toe!

regio-editie Oost-Nederland Hét VISblad online

Heb je een VISpas, dan ontvang je twee keer per jaar gratis de regio-editie van Hét VISblad met visnieuws uit jouw federatiegebied. Deze week kun je de papieren versie verwachten, maar natuurlijk kun je het nieuws uit Oost-Nederland ook alvast online lezen.

 

 

-> Lees hier meer over

 

nachtvissen stobbeplas gelimiteerd vanaf 1 januari 2021

De Stobbeplas is een begrip in Oost-Nederland. Veel (jeugdige) vissers in de regio van Slagharen, maar ook daarbuiten, kennen de visvijver maar al te goed. Helaas staat de vijver niet altijd even goed te boek. Om het nachtvissen hier te kunnen behouden, zijn we helaas genoodzaakt maatregelen te nemen. Bij wijze van pilot starten we in samenwerking met de KSN regio Zwolle per 1 januari a.s. met een pasjessysteem om het nachtvissen in goede banen te leiden.

 

-> Lees hier meer over

VISSENSCANNER APP HERKENT NU OOK 72 ZEEVISSEN

Heb jij een vis gevangen, maar weet je niet precies welke soort het is? Met de unieke VISsenscanner herkent je smartphone meteen automatisch de juiste vissoort. Sinds deze week herkent de VISsenscanner naast 75 zoetwatervissen ook 72 Nederlandse zeevissoorten!

 

 

-> Lees hier meer over


NOOIT MEER VERLIES VAN RESTJES LIJN MET DE MONOMASTER

 

We hebben hem al een tijdje in ons assortiment; de Monomaster. Dé vistool, die naar onze mening elke sportvisser meeneemt tijdens het vissen. De Monomaster is een handig kunststof lichtgewicht kokertje, waar je eenvoudig kleine stukjes, maar ook vele meters vislijn in kunt draaien. Zo kun je dit afval niet verliezen en eenmaal thuis gooi je het in de afvalbak.

 

 

 

-> Lees hier meer over

 

NACHTVISSEN BROEKVIJVER HENGELO NIET MEER TOEGESTAAN

De APV van de gemeente Hengelo verbiedt het nachtvissen in vijvers die binnen de bebouwde kom liggen. De Broekvijver nabij de Deurningerstraat / Beekforelstraat is door het verschuiven van de bebouwde kom grens binnen de bebouwde kom komen te liggen. Wij zijn hierop geattendeerd door de gemeente en hebben het nachtvissen inmiddels verboden.

 

 

 

-> Lees hier meer over


CONCEPT VERSLAG ALGEMENE LEDENVERGADERING

Op dinsdag 15 september jl. vond onze Algemene Ledenvergadering plaats. I.v.m. corona boden we onze leden de gelegenheid om fysiek of online deel te nemen. Je hebt al een korte impressie kunnen lezen op onze website. Het volledige verslag is inmiddels beschikbaar.-> Lees hier meer over

 
 
 
 


 

Volg ons

Twitter
Facebook
Youtube
Nieuwsbrief
 

Sportvisserij Oost Nederland maakt deel uit van:

 


Nieuwsbrief   Veelgestelde vragen   Sitemap 04-12-2020
 
FacebookTwitterYoutubeRSS
 

Verenigingsnieuws

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je via de website hebt opgegeven of omdat je als vrijwilliger of hengelsportbestuurder bent geregistreerd in onze ledenadministratie. De nieuwsbrief bevat het laatste nieuws en tips & trics voor vrijwilligers van hengelsportverenigingen. Je kunt je op elk gewenst moment afmelden via de uitschrijflink onderaan deze nieuwsbrief.

 

 

 


 

VISpas 2021 komt eraan - tips voor verenigingen

 


De VISpas 2021 is in het land! Vanaf 1 december is de VISpas 2021 weer online te bestellen via www.vispas.nl. Voor verenigingen is het belangrijk om een aantal zaken te weten en in te stellen:

 

 • Zorg ervoor dat de verenigingslijst van viswateren/jaarprogramma ook hierbij digitaal wordt aangeboden via HSV Leden https://www.hsvleden.nl/Instellingen/Modules.aspx

 • HSV Leden en MijnSportvisserij zijn aan elkaar gekoppeld. Hiermee is het voor leden mogelijk om een aantal zaken zelf te regelen in MijnSportvisserij, zoals:
  • een adreswijziging,
  • aanschaffen NachtVIS- en/of Derde Hengeltoestemming,
  • MeeVIStoestemming bestellen
  • Aanvragen nieuwe VISpas bij verlies;
  • Aanschaf 'Extra VISpas'
  • Opzeggen lidmaatschap (opzegtermijn: 1 oktober).

 

 • Let op: als er geen betalingen zijn verwerkt in HSV Leden, dan kan het zijn dat bepaalde zaken niet mogelijk zijn voor leden.

 • Alle VISpassen aan 'bulkverenigingen' die zelf de VISpassen versturen, zijn inmiddels uitgeleverd. Alle verenigingen hebben de inschrijfformulieren (VBL's) ook reeds binnen. Mochten er zaken nog ontbreken, gelieve contact met Sportvisserij Nederland op te nemen (030-6058400/ support@sportvisserijnederland.nl)

 • Aan de bulkverenigingen het verzoek om geen ophaaldagen voor leden te organiseren i.v.m. corona.

 • Voor de verenigingen die gebruik maken van de centrale Ledenservice van Sportvisserij Nederland worden de VISpassen opgestuurd. De grootste levering wordt inmiddels ingepakt en valt half december.

 

 

 Coronamaatregelen (update 17 november)

 

Dinsdag 17 november heeft het kabinet besloten om de extra coronamaatregelen die twee weken geleden zijn ingesteld terug te draaien. We gaan nu dus terug naar de situatie van de gedeeltelijke lockdown.

-> Lees meer over de recente corona-ontwikkelingen en de gevolgen voor jouw vereniging

 

 


 

Samen vissen met bewoners van zorginstellingen

 

Begin 2020 zijn Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties samen met het IVN het Samen VISsen-project gestart: visuitjes organiseren voor bewoners van zorginstellingen. Helaas brak de coronacrisis uit. Toch heeft het project niet stilgestaan. Een aantal uitjes kon deze zomer alsnog doorgaan en met www.samenvissen.nl is er een geheel vernieuwde website.

-> Bekijk hier meer informatie en kijk wat jouw vereniging kan doen op de nieuwe site!

 

 


 

 

 

Flinke groei jeugdvissers

 

Vissen wordt steeds populairder onder jongeren. Waar het aantal JeugdVISpashouders - kinderen tot 14 jaar - in 2019 op 29.700 uitkwam, stond de teller eind september dit jaar al op meer dan 40.000 JeugdVISpassen. Deze groei van ruim 30% komt nadat het aantal jeugdige sportvissers in Nederland jarenlang min of meer gelijk bleef of zelfs licht daalde.

-> Lees hier meer over deze mooie trend

 

Minder loodverlies, meer loodalternatieven gebruikt

Nieuw onderzoek in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit laat zien dat het loodverlies van sportvissers veel lager uitvalt dan eerder werd becijferd. De jaarlijkse hoeveelheid loodverlies door de sportvisserij wordt geschat op 22,9 ton in het zoute (was 470 ton) en op 7,3 ton in het zoete water (was 54 ton).

 

-> Lees meer en bekijk de recente cijfers

 

 

 

 

 


 


 

Hopelijk weer volop vislessen in 2021

Het geven van vislessen op basisscholen is een zeer succesvolle manier om jeugd actief te laten kennismaken met sportvissen. Door corona zijn in het afgelopen jaar helaas veel minder vislessen gegeven dan in de jaren daarvoor, maar recente berichten over de beschikbaarheid van een vaccin geven hoop voor 2021.

-> Lees meer en check de video

 

  

Nieuwe gezichten bij Sportvisserij Nederland

 

Een nieuw gezicht en twee gezichten die al enkele maanden bij Sportvisserij Nederland in dienst zijn, stellen we graag even voor. Sinds enkele weken is bij Sportvisserij Nederland in dienst gekomen Roeland Geertzen. De tijdelijke contracten van Thijs van den Acker en Alisha Hansma zijn met een jaar verlengd.

-> Lees meer en maak kennis met onze nieuwe collega's