All Posts

Overlijdensbericht

Op vrijdag 16 december zijn oud bestuur – erelid Bob Stellingsma en Arie van den Ham overleden. Wij wensen de familie, heel veel sterkte met dit grote verlies.

Lees meer

Cursus controle visdocumenten

Vind jij het ook zo belangrijk dat de visserijregels worden gehandhaafd en de visdocumenten worden gecontroleerd bij jouw verenigingswater of federatieve water? Wil jij je samen met het controleteam van de vereniging of federatie hiervoor inzetten en verder in ontwikkelen? Geef je dan op voor de gratis Cursus Controle Visdocumenten die Sportvisserij Nederland komend voorjaar organiseert.

Lees meer

Visbossen Boersingel gesnoeid

De visbossen van de Boersingel vijver zijn weer gesnoeid. Door het winterweer was er een prima mogelijkheid om de visbossen te snoeien. Visbossen zijn belangrijk voor een goed visbestand. De visbossen bieden voor witvis bescherming tegen aalscholvers en andere rovers.

Lees meer

Wedstrijdprogramma 2023

Het bestuur heeft samen met de wedstrijdcommissie het wedstrijdprogramma voor 2023 vastgesteld. Net als vorig jaar zijn er ook dit jaar weer vier verschillende competities, een nationale hengeldag wedstrijd en een snertwedstrijd. We hopen ook dit jaar weer op een goede deelname en vangsten.

Lees meer

Wedstrijdkalender Sportvisserij Oost Nederland 2023

Ook komend jaar worden er wederom diverse selectiewedstrijden en federatieve kampioenschappen georganiseerd. Ook de rayonwedstrijden worden georganiseerd, nu vanuit de wedstrijdcommissie. Aan de hand van de kalende van Sportvisserij Nederland is de kalender van Sportvisserij Oost-Nederland ook compleet gemaakt en zijn er lichte aanpassingen gemaakt. In het bijgevoegde PDF bestand is de wedstrijdplanning vanuit Sportvisserij Oost-Nederland weergegeven.

Lees meer

Winter Challenge Steenwijk 10 december

Na het succes van de Havenvisdagen van afgelopen voorjaar, staat er binnenkort een nieuwe activiteit gepland.  De Winter Challenge wedstrijd op zaterdag 10 december in de passantenhaven van het Steenwijkerdiep, in het hart van Steenwijk.  Een prachtige kans speciaal voor de jonge sportvissers van 8 tot 18 jaar.  

Lees meer

Uitslag 4e koppelwedstrijd senioren

De laatste koppelwedstrijd in de Vecht bij Ane is gewonnen door het koppel Bootsveld & Galgenbeld die met deze overwinning ook eindwinnaar van de koppelcompetitie zijn geworden met 4 punten en 16590 gram. Op de 2e plaats het koppel Geerling/Hofman met 6 punten en 16090 gram. Als derde zijn Hans Hoppen en Rene ten Have geëindigd met 7 punten en 14800 gram.

De laatste wedstrijd werd zeer slecht gevangen. Minder dan 4 kilo waar 14 dagen geleden ruim 100 kilo werd gevangen. Over de wedstrijden werd, zoals gewoonlijk, nog even gezellig nagepraat bij onze sponsor Wibbelink, waarvoor hartelijk dank.

Lees meer

Uitslag 3e koppelwedstrijd senioren

Op zaterdag 29 oktober is de derde wedstrijd van de koppelcompetitie gevist. De 3e koppelwedstrijd in de Vecht bij Ane is gewonnen door het koppel Geerling – Hofman met 13430 gram. Het andere vak was een prooi voor het duo Bootsveld – Galgenbeld met 11850 gram. Het was een mooie nazomerdag en de vangsten waren zeer goed. Totaal is er meer dan 100 kilo vis gevangen. De volgende wedstrijd is op 12 november in de Vecht bij Ane.

Lees meer

Uitslag snertwedstrijd

Op zaterdag 22 oktober is de jaarlijkse snertwedstrijd gevist. De jaarlijkse snertwedstrijd is dit jaar gewonnen door Wout Leushuis, jeugdlid van onze vereniging. Overige vakwinnaars waren Hans Galgenbeld en Jan Nijenkamp. De vangsten waren slecht, ook veel last van snoeken die nogal honger hadden. De snert was verzorgd door Gerben Kamphuis en smaakte voortreffelijk. Weer was heel goed, dus het was al met al een geslaagde morgen.

Lees meer