All Posts

Nieuwe vissenbossen Boersingelvijver

De afgelopen week zijn er weer nieuwe vissenbossen geplaatst in de Boersingelvijver. Een vissenbos is een met palen afgezet gebied in het water, die vol wordt gevlochten met wilgentakken. Hierdoor ontstaat een veilige zone in het water die de kleinere vissen beschermt tegen predatie van bijvoorbeeld roofvissen of aalscholvers.

Lees meer

Reddingsactie afvissen Oude Zwembad

Woensdag 22 november kwam er een melding binnen bij het bestuur van HSV Ons Genoegen dat er problemen waren met de vissen in de visvijver Oude Zwembad. Vele karpers en brasems hingen aan de oppervlakte te happen naar lucht. Dit bleek een zuurstof te kort het zuurstof gehalte was te laag en dit word vermoedelijk veroorzaakt door een grote hoeveelheid blad wat op de bodem ligt .

Lees meer

Duo Samsen – Ravenshorst winnaar koppelcompetitie

De koppel wedstrijden zijn afgelopen, zaterdag 11 november was de laatste wedstrijd en deze werd gevist in het kanaal bij Gramsbergen. Na 3 wedstrijden waren de winnaars al bekend namelijk de 2 J ees of te wel Jelle Samsen en Jaap Ravanshorst. De heren wisten tot 3 maal toe de 1e plaats binnen te vissen ,top mannen.De nummers 2 zijn Rene tenHave en Hans Hoppen verder werd de 3e plaats ingenomen door het koppel  het combo Leushuis namelijk vader John en zoon Wout.

Lees meer

Uitslag 4e koppelwedstrijd senioren

Op zaterdag 11 november is de laatste wedstrijd van de koppelcompetitie gevist. De 4e koppelwedstrijd van dit seizoen werd gehouden in AH Gramsbergen. De wedstrijd werd gewonnen door het duo Arnold – Arnold met 830 gram. Het andere vak was voor het duo Hoppen – Ten Have met 780 gram.

Lees meer

Mededeling: Koppelwedstrijd 11 november mogelijk verplaatst

De geplande koppelwedstrijd van zaterdag 11 november wordt mogelijk verplaatst naar het kanaal Almelo de Haandrik. Lokatie is net buiten Gramsbergen langs de spoor lijn, de Coevorderweg bij de sluis. Reden hiervoor is de extreme stroming en hoog water van de Vecht.

Lees meer

Jeugdvisdag Zwolle

Na het succes van de havenvisdagen verzorgt de wedstrijdcommissie van Sportvisserij Oost-Nederland een waardige opvolger in de vorm van de Jeugd Visdag Zwolle! Een witvis dag in de vorm van een 3 uur durend wedstrijd event in de binnenstad van Zwolle. De wintervisserij is dan in volle gang en we hopen dus op mooie vangsten.

Lees meer

Uitslag 3e koppelwedstrijd senioren

Op zaterdag 28 oktober is de derde wedstrijd van de koppelcompetitie gevist. De 2e koppelwedstrijd van dit seizoen werd gehouden in de IJssel bij Zwolle. De wedstrijd werd wederom gewonnen door het duo Ravenshorst – Samsen met 4030 gram. Het andere vak was voor het duo Bootsveld-Galgenbeld met 1160 gram. De volgende wedstrijd is op 11 november in de Vecht-Ane.

Lees meer

Uniek roofvisevenement voor de wetenschap en jij kunt meedoen!

Op zaterdag 4 november organiseert de Roofviscommissie van Sportvisserij Oost-Nederland een Roofvis Rivierdag aan de Oude IJssel bij Ulft. Een uitstapje naar onze buurfederatie Midden Nederland dus.

Dit roofvisevenement is onderdeel van het Citizen Science Oude IJssel project van Hengelsport Federatie Midden Nederland, Sportvisserij Nederland en het Waterschap Rijn en IJssel. Doel van dit project is het in kaart brengen van het migratiegedrag van vissoorten in de Oude IJssel. Tijdens het evenement willen we de doelsoorten meerval, winde en roofblei boven water krijgen en laten zenderen in het mobiele operatiestation.

Lees meer

Uitslag snertwedstrijd

Op zaterdag 14 oktober is de jaarlijkse snertwedstrijd gevist. De jaarlijkse snertwedstrijd is dit jaar gewonnen door Alfons Nijboer. Ander vakwinnaar was Jans Willems. Ton Bootsveld en Tian Huisman werden beide 2e in het vak. Theo Oostewechel en Willem Wijnen waren 3e in het vak. Weer was goed, dus het was al met al een geslaagde morgen.

Lees meer

Uitslag 2e koppelwedstrijd senioren

Op zaterdag 7 oktober is de tweede wedstrijd van de koppelcompetitie gevist. De 2e koppelwedstrijd van dit seizoen werd gehouden in het Zwartewater. De wedstrijd werd wederom gewonnen door het duo Ravenshorst – Samsen met 11710 gram. Het andere vak was voor vader en zoon Leushuis met 6830 gram. De volgende wedstrijd is op 28 oktober in het Zwolle-IJsselkanaal.

Lees meer

Uitslag 1e koppelwedstrijd senioren

Op zaterdag 23 september is de eerste wedstrijd van de koppelcompetitie gevist. De 1e koppelwedstrijd van dit seizoen werd gehouden in het Ganzendiep. De wedstrijd werd gewonnen door het duo Ravenshorst – Samsen met 6450 gram. Het andere vak was een prooi voor het koppel Hoppen – ten Have met 5810 gram. De volgende wedstrijd is op 7 oktober in het Zwartewater

Lees meer