Omdat het aantal aanvragen voor VISlessen blijft stijgen, zijn we dringend op zoek naar nieuwe VISmeesters en VISjuffen! Op donderdag 20 april a.s. vindt de cursus VISmeester plaats in Raalte. De cursus VISmeester is een vervolg op de cursus VIScoach en is bestemd voor vrijwilligers die namens hun vereniging of Sportvisserij Oost-Nederland visles willen geven op de basisschool. De cursus wordt op één avond gehouden en bevat een huiswerkprogramma met een ‘oefenles’.

Tijdens de eerste echte les op school is er begeleiding van Sportvisserij Nederland of de federatie. De visles bestaat uit een uurtje biologie, gevolgd door twee uur vissen in een water dichtbij school. Tijdens het vissen zijn er vrijwilligers van de lokale hengelsportvereniging om de VISmeester of VISjuf te helpen met de begeleiding van de kinderen. De kinderen leren hierbij iets over de onderwaterwereld én leren verantwoord om te gaan met vis en de waternatuur.


-> Meer informatie over de cursus VISmeester en de inschrijving vind je hier.

Contactpersoon jeugdzaken

Bij Sportvisserij Oost-Nederland is Jarno Veldhuizen contactpersoon voor jeugdzaken. Je kunt hem bellen (0572-363370) of mailen voor meer informatie.