Op zondag 10 juli 2022 was het dan eindelijk weer zo ver, de Dorpenwedstrijd aan de Dorstenkampvijvers te Raalte! Met een boven verwachting aantal inschrijvingen van maar liefst 67 deelnemers, hadden we een geweldig deelnemersveld van genietende jeugd langs de prachtige vijvers, die een behoorlijke hoeveelheid vissen wisten te vangen.

Nadat een ieder welkom was geheten, konden de plaatsnummers uitgereikt worden aan de deelnemers en werden de vismaterialen uitgestald. Om 09.30 uur klonk het signaal om te mogen beginnen aan de wedstrijd. De vissers in 3 categorieën moesten zichzelf tijdens deze wedstrijd redden en gingen vakkundig aan de slag. Voor de jongste categorie was vanuit de organisatie het aas geregeld, in de vorm van minimaden, ook wel pinkies genoemd, verzorgd door Hengelsportplace.nl. Voor de kinderen die geen hengel of schepnet hadden, werd vanuit de organisatie materiaal beschikbaar gesteld. 

Snel vis gevangen

Het beloofde een mooie dag te worden om een visje te vangen, want al vrij snel werden de eerste vreugdekreten al gehoord en de eerste vissen binnengehengeld. 
Ondanks enkele niet verwachte kleine regenbuitjes waren de deelnemers goed gemutst en ook de inwendige mens werd op tijd voorzien van wat lekkers en drinken op de visplekken. De fotograaf werd zo in de gelegenheid gesteld om mooie plaatjes te schieten en gelukkig hebben de aanwezige EHBO-ers, rustig zittend op nabije afstand kunnen genieten van de omgeving en hoefde geen hulp bij een ongelukje te verleend te worden. Klokslag 11.30 uur klonk het eindsignaal en konden de controleurs de eindbalans per groep opmaken.

Prijsuitreiking met patat

Na op een snelle en op correcte wijze de Drostenkampvijver schoon en opgeruimd achtergelaten te hebben, was het tijd om in het Restaurant van Tijenraan te verzamelen en kon de administrateur van commissie aan het werk om vast te stellen wie uiteindelijk de winnaars waren geworden van hun categorie.  In afwachting van de prijsuitreiking konden alle deelnemende kinderen genieten van een patatje en iets te drinken. Onder luid applaus van deelnemers en ouders werden de prijswinnaars bekend gemaakt.

 Categorie 0 t/m 9 jaar (17 deelnemers) 

 1. Kai WijnbergenDHV Diepenveen – 228 cm
 2. Giel NijkampHSV Raalte – 179 cm
 3. Kars Groot KoerkampDe Rietvoorn Holten-Markelo – 167 cm
 4. Evi Achterkamp De rietvoorn Holten-Markelo – 97 cm

Grootste vis: Kai Wijnbergen DHV Diepenveen – 39 cm

Categorie 10 t/m 13 jaar (32 deelnemers)

 1. Tian Huisman Ons Genoegen Nijverdal – 553 cm
 2. Wout LeushuisOns Genoegen Nijverdal – 475 cm
 3. Floris BroekmateOns Genoegen Nijverdal – 383 cm
 4. Luc HalleHSV Bathmen – 307 cm
 5. Sophie Bakker Ons Belang Zutphen – 264 cm
 6. Job NyjerOns Genoegen Nijverdal – 225 cm
 7. Rick SikkingOns Belang Zutphen – 188 cm

Grootste vis: Tian Huisman Ons Genoegen Nijverdal – 33 cm 

Categorie 14 t/m 17 jaar (10 deelnemers) 

 1. Milan Kleine StaarmanOns Genoegen Nijverdal – 370 cm
 2. Jayden BreukerHSV Bathmen – 345 cm
 3. Bo BreukerHSV Bathmen – 282 cm

Grootste vis: Jayden BreukerHSV Bathmen – 19 cm 

Klink hier voor de complete uitslag.