Afgelopen zondag 16 juli vond de Dorpenwedstrijd plaats aan het Drostenkamp in Raalte. Met de 49 jeugdige vissertjes uit Holten/Markelo, Nijverdal, Raalte, Bathmen, Diepenveen, Zutphen, Apeldoorn en Dinkelland was het deelnemersveld mooi gevuld.

Omstreeks 8.30 uur werd er gestart met de loting en konden de kinderen, verdeeld over drie leeftijdscategorieën, zich naar de eigen visplaats begeven. Door de enorme wind had de wedstrijdleiding besloten om het parcours iets anders uit te zetten dan bedacht, om zo met name de jongste jeugd de wind in de rug te gunnen.

Vangst voor bijna alle deelnemers

Waar de waterdiepte soms wat gering was, was dit niet terug te zien aan de vangsten. Bijna iedereen wist wel een visje te vangen! Onder de aanmoediging van menig ouder en de vele hulp van alle mensen van de deelnemende hengelsportverenigingen werd de Dorpenwedstrijd opnieuw een groot succes.

https://youtube.com/watch?v=3H58Iw2Y1nE%3Fwmode%3Dtransparent

Ook aan de innerlijke mens werd tijdens de wedstrijd gedacht, zo werden de kinderen voorzien van wat lekkers en drinken op de visstek en de begeleiders voorzien van koffie en koek! De aanwezige EHBO heeft de dag heerlijk rustig beleefd, dat was voor de fotograaf wel anders, die was druk in de weer om mooie foto’s te schieten. Naast een fotograaf was tevens Ewald Dams vanuit Raalte aanwezig met de drone, er is een prachtig filmpje gemaakt van deze wedstrijd!

Wedstrijdcoach 

Ook wedstrijdcoach Paula Petiet was aanwezig tijdens deze wedstrijd. Paula heeft deze dag als volgt beleefd: 
‘’Als coach is het fantastisch om te zien dat er zo’n grote groep kinderen aan de waterkant zit. Alle leeftijden, verschillende afkomsten, ervaren talenten en beginnertjes. Jongens en ook aardig wat meiden. Allen waren even fanatiek en zag je volop genieten. Daar word je toch blij van!!

Er waren tevens enorm veel gepassioneerde vrijwilligers die ik dankbaar ben voor hun inzet, want zonder deze toppers zouden dit soort maatschappelijke sportevenementen niet mogelijk zijn.

Volgend jaar hoop ik nog veel meer kids te zien op dit fantastische sportvisevenement.
Want het kan dan ook zomaar zo zijn dat ik je als coach een keertje uitnodig om met het team van Sportvisserij Oost-Nederland mee te trainen.’’

Uitslag

Na afloop werd de prijsuitreiking gehouden in de prachtige locatie bij het zwembad De Tijenraan, waar iedere deelnemer kon genieten van een heerlijke bordje patat met limonade. Daarna werd de uitslag bekend gemaakt, waarbij de in jongste categorie iedereen een prijs kreeg. Ook kregen alle vissers een goodybag, die hen werd aangeboden namens Sportvisserij Oost-Nederland.

Uitslagen van de wedstijd
Categorie 0 t/m 9 jaar

 1. Daan Hallink, Nijverdal, 101.5 cm
 2. Evi Achterkamp, Holten/Markelo, 84 cm
 3. Tim Ehren, Holten/Markelo, 72.5 cm
  Grootste vis, Yvan Hekkert, Bathmen. 17 cm

Categorie 10 t/m 13 jaar

 1. Nakita van Maasbommel, Holten/Markelo, 391 cm
 2. Job Nyler, Holten/Markelo, 388 cm
 3. Dana Leushuis, Nijverdal, 298 cm
  Grootse vis, Nakita van Maasbommel, 18 cm

Categorie 14 t/m 17 jaar

 1. Rick Sikking, Zutphen, 736 cm
 2. Tremen van Santen, Raalte, 570 cm
 3. Sophie Bakker, Zutphen, 422 cm
  Grootste vis, Tremen van Santen, 35 cm

Klik hier voor de complete uitslag van deze wedstrijd

Mocht er iemand op zoek zijn naar zijn of haar jas, er is een jas blijven liggen, deze ligt nu op het kantoor van Sportvisserij Oost-Nederland.