Vanaf vandaag gaat de gesloten tijd in voor het vissen met kunstaas (> 2,5cm), een stukje vis of een dode aasvis. Deze gesloten tijd duurt tot de laatste zaterdag van mei. Pak je agenda er maar alvast bij, want de roofviscommissie van Sportvisserij Oost-Nederland en HSV De Rietvoorn Ommen organiseren op zaterdag 27 mei een Kind-Ouder dag in Ommen.

Een dikke baars vangen of een indrukwekkende snoek met 700 tanden, welk kind wil dat nou niet! Roofvissen is razend populair, maar ook een visserij waar iets meer bij komt kijken. Niet alleen goed materiaal is belangrijk, maar ook bijvoorbeeld het leren van de kieuwgreep om snoek vlot en netjes te kunnen onthaken. Wil jij samen met jouw ouder(s)/oom/tante/opa/oma goed leren vissen op roofvis én leren omgaan met roofvis, dan is deze leuke en leerzame dag echt iets voor jullie!

Klik op de afbeelding om de flyer te downloaden

Aftrap roofvisseizoen

Van 1 april tot de laatste zaterdag van mei geldt er dus een gesloten tijd voor het vissen met kunstaas <2,5 cm, een stukje vis of een dode aasvis. Lees er hier meer over. Op zaterdag 27 mei is de aftrap van het nieuwe roofvisseizoen. Kom ook naar de Kind-ouderdag en leer alles wat je moet weten om succesvol op roofvis te vissen.

Inschrijven

In verband met de organisatie is vooraf inschrijven verplicht en mogelijk tot en met 21 mei. Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, is een beperkt aantal deelnemers mogelijk. Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.