Woensdag 22 november kwam er een melding binnen bij het bestuur van HSV Ons Genoegen dat er problemen waren met de vissen in de visvijver Oude Zwembad. Vele karpers en brasems hingen aan de oppervlakte te happen naar lucht. Dit bleek een zuurstof te kort het zuurstof gehalte was te laag en dit word vermoedelijk veroorzaakt door een grote hoeveelheid blad wat op de bodem ligt .

Dus actie is geboden en donderdag de 23 november werd er in overleg met sportvisserij Oost Nederland een reddingsactie opgezet. Eerst werd de kant elektrisch afgevist waardoor er al diverse snoeken in het net kwamen. Hierna werd het Oude Zwembad in 2 keer met de zegen (soort drijfnet) afgevist dit ging moeilijk omdat er veel takken in het water lagen en daardoor niet alle vis gevangen kon worden .

De gevangen vissen zijn voor een groot deel in de Boersingel  gezet diverse mooie karpers en een paar grote brasems. Verder zijn er op woensdag verschillende karpers en snoeken in de Regge gezet.

Al met al een mooie redding voor vele vissen en met dank aan het alle vrijwilligers die meegeholpen hebben en natuurlijk Sportvisserij Oost Nederland!