Op zaterdag 17 juni 2023 was het zo ver, de jaarlijkse junioren korpswedstrijd in gebied 1 vond plaats in Nijverdal. Voorheen was dit een wedstrijd georganiseerd door het Rayon, in 2023 is deze georganiseerd door de wedstrijdcommissie.

Rond 8.15 uur waren de 19 deelnemers en de begeleiding bij de visvijver aan de Helmkruidlaan te Nijverdal aanwezig en kon de loting plaatsvinden. Vol verwachting ging een ieder naar de visstek om de materialen op te bouwen.

Om exact 09.00 uur klonk het startsignaal en al snel werd de eerste vis gevangen. Rond de klok van 10.30 uur werden er, vanwege de warmte, gekoelde drankjes op de visstek uitgereikt en werden de wensen genoteerd voor de consumptie na afloop van de wedstrijd.
Nadat om 12.00 uur het eindsignaal klonk konden de twee weegploegen de vangsten noteren en kon de eindstand worden opgemaakt.

Vangsten en verhalen

En gevangen werd er. De kleinere vis was goed actief. Ook zijn er een aantal zonnebaarzen gevangen. Een aantal brasempjes hielpen een heel stuk om wat gewicht bij elkaar te krijgen, al gaf het tempo vissen op de kleintjes wel de doorslag. Dat was vanwege de warmte nog niet makkelijk en het drankje tussendoor kwam als geroepen voor de vissers.

Uitslagen

In de oudere categorie, de U20, namen 5 vissers van 1 korps deel. Dit korps, Ons Vermaak Rijssen, heeft dan ook automatisch gewonnen. Natuurlijk werd er ook individueel gevist voor een prijs. De individuele top drie bestond uit:

  1. Rutger Ligtenberg -1060 gram
  2. Jorrian te Hove – 580 gram
  3. Jente Tije Voortman – 340 gram

In de jongste categorie, de U15, deden 14 vissers mee en werden drie korpsen opgesteld. Niet elk korps was compleet, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook hier werd er fanatiek om de prijzen gevist en iedereen heeft vis gevangen. De individuele top drie bestond uit:

  1. Job Nyer – 2100 gram 
  2. Jesse Hallink – 1370 gram 
  3. Jarno Haase – 780 gram 

Het winnend korps werd De Rietvoorn uit Holten/Markelo met 2540 gram, tweede werd Ons Genoegen uit Nijverdal met 1370 gram. Derde werd met 1320 gram Ons Vermaak uit Rijssen.

Klik hier voor de complete uitslag.

Alle deelnemers hebben hun vis kunnen vangen en gingen met een prijs naar huis. De al prachtig gevulde prijzenpot werd nog eens vergroot door Ronald Hammers, die voor alle deelnemers een paar handgemaakte dobbers had en wat klein materiaal, waarvoor hartelijk dank! Nadat de de wedstrijd afgesloten was onder het genot van een frietje en een snack konden de kinderen weer naar huis en sommigen naar de voetbal, want ook daar stonden meerdere wedstrijden op de agenda.

Al met al een zeer geslaagde wedstrijd voor alle deelnemers en hopelijk weer tot volgend jaar! We gaan binnen de wedstrijdcommissie evalueren hoe deze wedstrijdvorm bevallen is en kijken of hier veranderingen in benodigd zijn. Hierover volgt in de planning voor 2024 een update.